Webmuseum Colf & Kolf
Click for large image

1905-1.jpg

Manukaart 'De Vier Eenen', 1905

Diner ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan der Kolf-Sociëteit 'De Vier Eenen' op 17 September 1905 te Spanbroek.

Menu,
Schildpadsoep van Vrendenberg,
Vleeschcroquettes à la Klok.
Lindhoutpaling, saus er op.
Eismaiensche Ossenhaas,
Slaboontjes van Halffbaas.
Kalfsoesters van den Steen,
Veltmandoppers er om heen.
Versche Zalm van R.J. Vos
Met Helder Slagroen uitgedost.
Valentijnsche puddingschaal,
Vanillesaus van Roozendaal.
Spuybroek's meest gewilde taart,
Vruchten door confijt bewaard.
Bijpostdruiven, wel bekend.
Sterke Gember de Vincent.
Noten à la Jasper Smit,
Mooi van buiten, goed van pit.
Heddes kaas, Verhoeff's biscuit.
H. de Boer's sukerderie.
Van der Weidensche Turons.
Fijne Scholtensche Bonbons.
Tengberg's echt Bénédictien.
Schuitenmaker's Cafféin.

Van Balen Blanken assureert
Aan elk een maag die 't goed verteert.

Spanbroek, 17 Sept. 1905.

Bron: Joop & Ayolt Brongers


Webmuseum and Digital Archive Colf & Kolf © Koninklijke Nederlandsche Kolfbond | Koninklijke Nederlandse Golf Federatie